Prošle godine najviše ste vremena proveli na ovim temama:

1. Cijena gradnje obiteljske kuće

Cijena je vrlo važan faktor pri gradnji kuće, a cijena, naravno, ovisi o mnogo faktora, bilo da je u pitanju gradnja zelene, energetski učinkovite Ili standardne gradnje. U ovom članku čitali ste koje su najisplativije, a koje su naštedljivije kuće, te koja je budućnost hrvatskog građevinarstva.


Nakon što ste provjerili sve što se tiče cijene gradnje kuće, najviše Vas je zanimalo dobivanje građevinske dozvole.

2. Građevinska dozvola – za što je sve potrebna i kako do nje?

Kako je dobivanje građevinske dozvole zakonski propisano, ovaj članak je bio neizostavni dio svih onih koji ozbiljno planiraju gradnju, proširenje ili konstrukcijsko preinačenje postojećeg objekta. Također, navedeno je i sve ono što se smije graditi bez dozvole i glavnog projekta.

Kada ste provjerili sve oko dobivanja građevinske dozvole, zanimanje je prešlo kakvu vrstu kuće odabrati – montažnu ili zidanu?

3. Montažne kuće

Odabrati montažnu ili zidanu kuću? Odgovor na to ovisi o potrebama investitora i njegovim uvjerenjima. Koja je energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost montažnih kuća, jesu li one zaista jeftine i trajne, koji su skriveni troškovi izgradnje, te koje su prednosti upotrebe Ytong materijala prilikom gradnje, pročitali ste u ovom članku. Također, otkrili ste čari i maštovite oblike Minijaturnih iliti “tiny houses”.

4. Temelji i temeljenje kuće

Kao najvažnija faza u gradnji, ispravni temelji znače sigurnost. Ovaj članak sadrži savjete koji se tiču gradnje temelja, temeljnoj ploči, instalacije u temeljima, vrste plitkih temelja, zaštitu od vlage, te koje su najčešće greške kod temeljenja.

5. 10 savjeta arhitekata i dizajnera – balkoni i terase u proljeće

Kakvo osvjetljenje izabrati, koje balkonske ograde postaviti, ležaljke i viseće ljuljačke na terasi, te koje teglice sa zelenilom izabrati i na kraju uskladiti prostor s okolinom, pročitali ste u savjetima od arhitekata i dizajnera.

6. Uredite kuću izvana i iznutra

Niz sjajnih i mudrih ideja kako urediti dom sve od dnevnog boravka do terase i vrta. Tu ste pročitali članak o kuhinji i blagovaonici kao mjestu susreta i kreativnosti. Oni koje zanima Japan i Daleki istok, minimalizam i prirodnost, pročitali su tajne Wabi sabi-a, a koji je najavljen kao trend u pogledu na svijet. Savjeti o hidroizolaciji kupaonice uključuje i hidroizolaciju podova te sve pravilne izvedbe hidroizolacije.

Nakon svih savjeta oko uređenja interijera i exterijera najviše su Vas zanimale koje su to odlike koje pruža Ytong.

7.  Karakteristike Ytonga

Sve odlike Ytong građevinskog materijala – od brzine i jednostavnosti gradnje, do toplinske izolacije, njegovih prirodnih sastava, nosivosti i trajnosti Ytong materijala, odličnih protupožarnih svojstava, te o njegovoj visokoj protupotresnoj sigurnosti, pročitali ste u ovom članku.

8.  Niskoenergetske kuće

Za razliku od klasično građene kuće niskoenergetska ili “trolitarska” kuća troši manje energije. Koje su točno razlike između “obične” i niskoenergetske kuće, koje su uštede i isplativosti, navedene su u ovom članku.

9.  Potkrovlje – kad kosine diktiraju uređenje

Savjeti o tome na što sve trebate obratiti pozornost ako kupujete ili uređujete stan ili kuću u potkrovlju, koje su prednosti potkrovlja, predrasude o potkrovlju te o šarmu kosina potkrovlja pročitali ste u ovom članku.

10.  Pasivna kuća

Pasivna kuća ima sve građevinske elemente poput običnih kuća, ali su elementi konstruirani po drugačijem standardu. Koja su osnovna svojstva i principi pasivne kuće, kako izgleda njena izgradnja i projetkiranje, život u njoj, te mnogi drugi savjeti sadržani su ovom članku.

 

Pregledavali ste i ove Ytong kuće:

1. Sara

Niskoenergetska Ytong kuća Sara odlikuje se divnim kamenim mozaikom na fasadi, balkonom i staklenim površinama te šarmantnom minimalističkom arhitekturom. Osim lijepim dizajnom, Sara se istakla i po vašem interesu, ovu kuću su posjetitelji stranice gradnjakuce.com pogledali najviše puta.

2. Lucija

Ytong energetski učinkovita kuća Lucija je prizemnica s odličnim rasporedom prostorija koji jasno odvaja spavaći dio od boravka, blagavaonice i kuhinje.

3. Bruna

Ytong pasivna kuća Bruna oduševit će Vas i svojim licem i naličjem. Uz dva povišena balkona i terasu, nudi udobnost kakvu svaka obitelj može samo poželjeti.

4.  Adriana

U Ytong energetski učinkovitoj kući Adriana prepoznat ćete oazu za sve buduće slobodne dane i odmore koji Vam se smiješe jer je Adriana mini kuća snova.

5. Matea

Ytong energetski učinkovita kuća Matea zamišljena je da ju od jutra do mraka ispunjavaju brojni veseli glasovi. Možda čak i Vaši turistički posjetitelji!

6.  Ema

Ytong niskoenergetska kuća Ema je funkcionalna obiteljska kuća koja stanarima nudi besprijekoran izgled, prostrani dnevni i savršeno mirni kat za noćenje.

7.  Marta

Kod Ytong energetski učinkovite kuće Marte manje je više! Svaki kvadrat maksimalno je iskorišten, svaki zid staklom pretvoren u prekrasan pogled. Uživajte!

8. Bela

Ytong energetski učinkovita kuća Bela nudi elegantno prostranstvo bilo da je smještena na moru ili kontinentalnim obroncima.

9.  Helena

Ljepota Ytong energetski učinkovite kuće Helene prvenstveno dolazi iznutra – zahvaljujući prostranim zajedničkim prostorijama te čak tri kupaonice na katu.

10.  Ivana

Možda ostavlja suzdržan dojam, ali Ytong energetski učinkovita kuća Ivana širi toplinu i šarm kroz brojne staklene površine i odličan raspored prostorija.

11. Milena

Ytong energetski učinkovita kuća Milena zaista je drugačija obiteljska kuća. Razigrane trodijelne arhitekture, u unutrašnjosti njeguje intimu svih ukućana.

12. Nadija

Ytong energetski učinkovita kuća Nadija je čisto uživanje. Prostrana terasa do spavaćih soba omogućuje da iz kreveta skliznete ravno na osunčanu ležaljku.