Iskustva kupaca

Željeli smo da naša obiteljska kuća bude puna svjetla, da bude prostrana, topla i udobna. I, evo nas! U sjajnoj kući napravljenoj od Ytong materijala. A koja je, k tome, postala još i najpoznatija niskoenergetska kuća u Hrvatskoj!
Obitelj Jelušić

Pročitaj

U našu smo kuću ugradili podno grijanje i dizalicu topline, tako da se kuća grije preko topline zemlje. Baš zato je, tijekom gradnje, najbitnija bila upravo vrhunska izolacija ovojnice zgrade. Vidjevši kako je odlično graditi s Ytongom, šogor je promijenio svoj prvotni plan, i u istom dvorištu, paralelno s nama gradio svoj dom od istog materijala.
Obitelj Pavlović

Pročitaj

Malo smo bili skeptični vidjevši da su u projektu planirani vanjski zidovi od Ytong termobloka 30 cm, bez dodatne toplinske izolacije. Danas, nakon što je prošlo već nekoliko godina od useljenja, troškovi za struju još uvijek su neusporedivo manji od troškova u našem nekadašnjem „gradskom“ stanu. Računi za hlađenje ljeti i grijanje u zimi nisu nam više neprijatelj broj jedan.
Stanari urbane vile

Pročitaj

Meni je, kad sam razmišljao o novoj kući, bila interesantna Azija, jer se tamo puno više razmišlja o načinu i mjestu gradnje, tako da je prvotna ideja bila sagraditi japansku kuću. Ali, nema majstora koji bi to uspio napraviti, a općenito kopirati i napraviti neku japansku kuću gotovo je nemoguće. Zato je izbor pao na tehnologiju koja je ovdje poznata i provjerena. YTONG gradnja je inteligentna gradnja, i financijski i tehnološki bitno bolja i naprednija, a ujedno brža i lakša od drugih. U konačnici živjeti u objektu s tako ugodnom mikroklimom je neopisiva vrijednost o kojoj nitko ne razmišlja kada kreće u gradnju.
Obitelj Dujmović

Pročitaj

U našu smo kuću uselili samo šest mjeseci od početka gradnje. To je bilo nevjerojatno! A onda se te zime, zbog nezgode sa kvarom na elektronici, pokazala prava vrijednost niskoenergetskog doma!
Obitelj Lipovec

Pročitaj

Nikada nije prekasno napraviti od svog doma savršeno obiteljsko gnijezdo. Mi smo nadogradili i adaptirali svoju staru kuću. Preobrazba je bila brza zahvaljujući Ytongu, iako je zahvat na renoviranju bio obiman. No, rezultat  je zato ispao impozantan! Dobili smo krasnu i prostranu, a štedljivu kuću!
Obitelj Kos

Pročitaj

Nismo bili zadovoljni sa starom kućom u Vrapču, pa smo ju prodali i krenuli u gradnju nove. Htjeli smo da bude kuća budućnosti, stoga nije bio problem odlučiti se za materijal ekološkog sastava i izvrsnih toplinskih karakteristika. Odabrali smo gotovi projekt za kuću Nadija, počeli s gradnjom u studenom, a već 1. svibnja uselili u kuću.
Obitelj Prebeg

Pročitaj

Samo 6 mjeseci je trebalo od početka gradnje do useljenja u našu kuću. O cijelom procesu i odlukama koje su ga pratile, od ideje preko ishođenja dozvola do useljenja, s veseljem sam detaljno pisao kako bih i drugima prenio naše zadovoljstvo gradnje s Ytongom.
Slađan Lipovec

Pročitaj

U životu smo gradili tri kuće. Ova zadnja, „treća sreća“, osigurala nam je da u Makarskoj ljeti, bez klimatizacijskog uređaja, imamo ugodnu mikroklimu. To smo postigli koristeći najbolji materijal.
Obitelj Drviš

Pročitaj

Sami smo napravili skicu tlocrta našeg doma, a onda tu skicu, uz Ytong i dobre projektante i izvođače, pretvorili u stvarnost! U našoj kući od 400 m2, za tri zimska mjeseca u prosjeku plaćamo 1300 kn za grijanje i toplu vodu. U stanu od 52 m2, u kojem smo prije živjeli, za grijanje i toplu vodu je bilo izdvajano prosječno 900 kn mjesečno. Treba li napomenuti kako je kuća 8 puta veća od stana?
Obitelj Makoter

Pročitaj

Potrošnja energije pojedinih vrsta kuća:

Većina kuća u Hrvatskoj

200 do 250

kWh/m² godišnje

(napravljene 1987. i ranije)

Energetski učinkovite kuće

40 do 70

kWh/m² godišnje

Niskoenergetske kuće

do 30

kWh/m² godišnje

Pasivne kuće

do 15

kWh/m² godišnje

Kuće nulte energetske potrošnje

0

koriste obnovljive izvore energije

Besplatna podrška