Suživot sa zečevima u Ytong kući

◂ Povratak na listu članaka

Suživot sa zečevima je mnogima već jako poznat. Zečevi su prekrasni kućni ljubimci. Osim što su razigrani, lojalni, hrabri, smiješni i lijepi, zečevi su inteligentne i društvene životinje, koje trebaju pažnju. Mogu postati odlično društvo ako im se pruži prilika za interakciju u ljudskom okruženju.

 

Fotografija: pinterest.com

Možda ste tek dobili zeca, ili već ga imate u svojoj kući, ali željeli biste znati kako život s njima izgleda te dobiti više informacija koje bi vam pomogle u suživotu sa svojim ljubimcem?

 

Treba li zec živjeti u kavezu?

Iako zečevi mogu slobodno trčati po cijeloj kući, preporučljivo je i potrebno za početak da žive u kavezu.

Nakon što se trajno navikne na kutiju ili kavez u kojem ćete ga naučiti da obavlja nuždu, možete ga pustiti i dati mu malo slobode.

Fotografija: pinterest.com

Zečevi vole žvakati sve!

Zečevi vole žvakati namještaj, tepih, zavjese, pa čak i najopasnije stvari po život kao što su električni kablovi. Kako bi zaštitili svojeg ljubimca u kući, možete u opremljenim dućanima pronaći zaštitu za kablove kako bi izbjegli nepoželjne situacije.

Kako bi odvratili svojeg zeca od žvakanja namještaja ili prostirki u dnevnom boravku, važno je dati mu dovoljno pažnje, nabaviti mu sigurne oblike ili igračke za žvakanje. Kartonske kutije ispunjene sa sijenom mogu biti zamjena za skupe zečje kućice. Pogledajte neka rješenja za dnevni boravak.

Nabavite vašem zeki sigurne oblike i igračke za žvakanje.
Fotografija: pixabay.com

Kako se igrati sa zecom?

Zečevi su stanovnici prizemlja. Ne sviđa im biti na visokim površinama, iako će ponekada potražiti stolac ili krevet za drijemež. Mogu čak i podnijeti da ih se drži, ali zaista im se više sviđa kada se s njima igrate na njihovoj razini. To znači igranje na podu.

Fotografija: pinterest.com

Omiljene igračke za zeca

Razne igračke će održati vašeg zeku zdravim i u dobroj formi. Kartonske kutije, a osobito kartonski tuneli su im omiljena zanimacija. Mnogi zečevi vole uništiti stari telefonski imenik, pa možete pokušati s tim da vidite je li zainteresiran. Ako zečevi uživaju prolaziti kroz kuću, pokušajte postaviti razne prepreke s jastucima i igračkama razbacanim okolo.

 

Fotografija: pinterest.com

Kako očuvati zube vašeg zeca?

Zečevima zubi rastu kontinuirano i trebaju hranu punu vlakana, poput sijena kako bi im zubi uvijek bili zdravi. Dentalna bolest je čest problem sa zečevima koji nisu na pravilnom prehrani. Pokazatelji koji upozoravaju da vaš ljubimac ima dentalnih problema je često curenje očiju i / ili kada odbijaju jesti sijeno. Zečevi s dentalnim problemima često trebaju rutinske dopune (pod anestezijom).

 

Prehrana puna vlakana, poput sijena je idealna za vašeg zeca.
Fotografija: pinterest.com

◂ Povratak na listu članaka

Pitajte YTONG stučnjaka