Pravi izbor za kvalitetnu gradnju

◂ Povratak na listu članaka

Zaposliti prave ljude za gradnju vaše kuće je najvažnija odluka koju ćete donijeti prije nego krenete graditi kuću.

U procesu gradnje ćete blisko surađivati s instruktorom gradnje/arhitektom pa će vam biti važno da mu možete vjerovati kako bi vam pomogao s jednom od najvećih financijskih obveza vašeg života.

Sam proces gradnje nove kuće je često težak, dugotrajan i nepredvidiv. Problemi koji se mogu javiti je dugotrajno čekanje pripreme projekta gradnje, ishođenje građevinske dozvole, a često i troškovi gradnje premaše planirane. A tek sama izgradnja i dovršenje doma do useljenja! Sve to ne mora biti stresno! Važno je odabrati dobrog partnera u tom procesu.

 

Zaposlite certificirane stručnjake za gradnju vaše kuće

 

Instruktori gradnje trebaju biti certificirani stručnjaci koji imaju bogato iskustvo i znanje o karakteristikama materijala i aspektima njegove primjene na različitim tipovima gradnje.

Često se događa kako su majstori – izvođači radova na nekom gradilištu uvjereni da “puno toga znaju”. No, brzo se ispostavi kako koriste standardni umjesto profesionalnog alata.

Učinite domaću zadaću i prije nego donesete odluku o pravom graditelju, razgovarajte s više instruktora gradnje i pitajte za preporuke.

Također je pametno tražiti imena i brojeve posljednjih tri osoba za koje su radili kako bi dobili informacije o tome kakvo su iskustvo imali s tim graditeljem. Ako vam izvođač radova ne može ili ne želi dati kontakte osoba, unajmite nekog drugog.

Nadamo se da ćete imati samo pozitivna iskustva s majstorima i izvođačima radova prilikom izgradnje vaše kuće. Ako trebate pomoć, slobodno se obratite Ytong certificiranim stručnjacima s bogatim iskustvom i znanjem.

◂ Povratak na listu članaka

Besplatna podrška