O čemu nitko ne razmišlja prije gradnje kuće?

◂ Povratak na listu članaka

 

Bilo da imate postojeće planove ili radite vlastite planove za novu kuću ili za renoviranje postojeće, važno je razmisliti o načinu rasporeda namještaja. Gdje će ići vaš kauč ili stolice? Kreveti? Imate li zaista dovoljno prostora za namještaj koji želite?

 

 

Razmislite o tome kako ćete živjeti u vlastitom prostoru. Možete mjeriti prostor nekoliko puta, ali postoji mogućnost da u posljednjem trenutku shvatite da niste uzeli u obzir veličinu prostora kada u njega stavite stol i stolice kako bi mogli slobodno oko njih hodati.

Istražujte podne obloge, svjetiljke, kućanske elemente, itd., da bi stvorili viziju o tome na koji način bi htjeli ispuniti svaki prostor.

Pri slaganju namještaja razmislite o nekoliko stavki

 

Prvi korak – funkcionalnost namještaja

Razmislite o tome koja je glavna svrha vašeg dnevnog boravka te o tome koliko ljudi će ga koristiti? To će vam pomoći posložiti prioritete kod kupnje vašeg namještaja.

 

 

Drugi korak – glavni fokus u prostoriji

Koji će biti glavni fokus u vašoj dnevnoj sobi? Ako je to kamin, televizor ili veliki prozor, tada organizirajte namještaj kako bi slijedio samu strukturu sobe.

 

 

Treći korak – prvo idu najveći komadi namještaja

Razmislite kako će se najveći komadi namještaja (krevet ili kauč) smjestiti u sobi. Kada odredite gdje ćete smjestiti najveće komade, lakše ćete moći posložiti manje dijelove namještaja.

 

 

Četvrti korak – dovoljna dobra prohodnost

Ako imate sobu s dvostruka vrata, ovo će vam biti jako važno. Omogućite slobodan prostor za otvaranje vrata te za prolazak sa što manje prepreka, pogotovo oko ćete najviše prolaziti pored kauča.

 

 

Peti korak – napravite refleksiju u prostoriji

Postavite zrcala strateški tako da ostavljaju dojam veće prostorije. Postavite zrcalo po dužini za idealan efekt. Zrcala ne samo da proširuju sobu, već reflektiraju i svjetlost i boje.

 

 

Kako vam se ne bi dogodili propusti prilikom slaganja vašeg namještaja, pročitajte koje su to najčešće pogreške prilikom renoviranaj i kako ih izbjeći. 

◂ Povratak na listu članaka

Besplatna podrška