Prvaci u brzoj gradnji: 2,5 puta brža gradnja

◂ Povratak na listu članaka

Sustav gradnje koji su osmislili stručnjaci iz tvrtke “Xella” ne samo da skraćuje vrijeme gradnje vašeg objekta za 2,5 puta, već vam ujedno osigurava i dvostruke uštede – štedi vam novac koji bespotrebno trošite na ogroman broj radnih sati koji plaćate izvođačima i radnicima na gradilištu, ali i novac koji trošite na građevinski materijal koji rasipate s konvencionalnim sustavom gradnje.

Vrijeme potrebno za izgradnju objekta jedan je od najbitnijih faktora za sve koji grade, bez obzira radi li se o kući, poslovnom prostoru ili stambenoj zgradi. Gradnja obično traje dugo, nerijetko se probijaju rokovi, a sve to direktno utječe i na povećanje troškova. Stoga ne čudi što je upravo vrijeme izvor najvećih frustracija tijekom gradnje i čekanja na useljavanje u novi objekt.

Tvrtka “Xella” je zato osim razvoja visokokvalitetnih građevinskih materijala konstantno radila i na razvoju sustava gradnje koji efikasno eliminira sve probleme u vezi s vremenom izgradnje. Rješenje je pronađeno u  Xella sustavu gradnje koji je već postao nenadmašan prvak brze gradnje na teritoriju Hrvatske.

 

2,5 puta brža gradnja uz YTONG

 

Dobitna formula ovog sistema gradnje krije se u korištenju YTONG blokova jer su lakši i većih dimenzija, što osigurava neusporedivo bržu i lakšu gradnju. Dokazano je da se YTONG-om gradi 2,5 puta brže. To najbolje dokazuje iskustvo s terena – ono što se YTONG-om izgradi u 25 minuta, prije YTONG formule gradilo se 62 minute.

Zato je tvrtka “Xella” predstavila jedinstveni Xella sustav gradnje kao svoj patent i učinila ga dostupnim svima koji grade YTONG materijalima.

 

Velike uštede i na radnim satima i materijalu

 

Neusporedivo brža gradnja koju ovaj sustav osigurava ne štedi samo vrijeme, već automatski dovodi i do velikih ušteda prilikom izvođenja radova jer je broj radnih sati koji se plaćaju izvođačima i radnicima značajno manji, a to direktno osigurava drastične uštede u novcu.

To je posljedica činjenice da YTONG proizvodi omogućuju neusporedivo brže zidanje – potrebno je samo 8 komada blokova u kvadratnom metru (m²), 20 kg morta za kubni metar blokova (m³),  kao i fuga 2-3 mm.

To istovremeno znači da se tijekom gradnje troši manja količina morta, što donosi dodatnu uštedu.

Detaljne upute za gradnju

 

Da bi dodatno olakšali proces gradnje svima koji se odluče za Xella sustav, stručnjaci iz tvrtke “Xella” ponudili su i detaljne upute za gradnju, od prvih koraka do samog završetka objekta. Tako u YTONG UPUTAMA ZA GRADNJU možete pronaći sve što je potrebno znati, od niveliranja i postavljanja prvog reda, preko oblikovanja YTONG elemenata i zidanja, pa sve do obrade vanjskih i unutarnjih zidova.

◂ Povratak na listu članaka

Pitajte YTONG stučnjaka