Horoskop i uređenje doma

◂ Povratak na listu članaka

Horoskop sročen na ovakav način, kakvog ćete susresti u tekstu koji slijedi, zabava je sa zrncem istine.

Uostalom, provjerite! Možda usput „doleti“ i neka ideja za proljetni preobražaj vašega interijera.

 

OVAN – pristupačno i efikasno

Ovan je vatreni znak. Priroda mu je prilično nestrpljiva i agresivna. Ovnovi nemaju vremena zamarati se s puno detalja jer hrle k cilju, borci su i pomalo su nemirni. U njihovom životnom prostoru sve treba biti tako posloženo da funkcionira i da je pristupačno. Pripadnike ovog znaka posebno privlače sve nijanse crvene boje.

Ipak, ne pretjerujte s crvenom na zidovima, upotrijebite ju u detaljima. Prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svijetle boje. Izbjegavajte zagasite i pastelne boje koje ne idu uz snažnu ličnost Ovnova.

Ovnovima savjetujemo da odrede sebi jedan zid na kojem će se nalaziti trofeji, nagrade i uspomene važne za njihov život i koje će zajedno činiti da se Ovan osjeća udobno i smireno.

 

BIK – prirodno i udobno

Zemljani znak, Bik, prilično je tvrdoglav i ne dopušta da mu drugi uređuje dom. Privlače ga sve zemljane boje – od smeđe i zelene do bež. Potrebno mu je da dom bude mjesto za ugodu i odmor. Voli i velike komade namještaja jer…Bik se najviše voli izvaliti na ogromnom kožnom trosjedu, a ugodu dodatno stvara detaljima poput tepiha, zavjesa i jastučića.

Kako je Bikovima kvaliteta na prvome mjestu, predlažemo da birate prirodna vlakna koja vam stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Ukoliko ne koristite neke stare komade namještaja, ne zatrpavajte svoj dom već ih darujte nekome.

 

Bikovi vole prirodno i u zemljanim bojama

 

BLIZANCI – šareno i multifunkcionalno

Blizanci se mogu prilagoditi svakoj situaciji. Tako je i kada se radi o dekoraciji. Oni generalno vole šare, razne motive i printeve, kao i neobične boje. Teško im mirovati, pa vrlo često razmišljaju o renoviranju stana i obnovi namještaja. Zato je najbolje da tu svoju potrebu za promjenom iskoriste za nabavku nekih smjelih tepiha ili jastuka koji mogu „zašareniti“ prostor.

Blizancima je komunikacija važna pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. Preporučamo vam nabavku kvalitetnih i estetski zanimljivih zidnih nosače ili pak vrhunske police za TV zaslone i računala. Dakako, obavezno osigurajte i superbrzi internet.

 

RAK – toplina i obiteljske fotke

Promjena raspoloženja karakteristika je Rakova. Oni su nježni i emotivni pa im je potrebno da budu okruženi mirnim, zagasitim bojama. Svijetlo siva, srebrna i krem boja u kući povoljno će utjecati na njihove osjećaje. Potreban im je kutak za relaksaciju i mirišljave svijeće.

Zato, Rakovi, savjetujemo vam da ukrasite čitav zid ili pak kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire obitelji kao i nekim uspomenama iz prošlosti. Budući da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti puno više nego neki najnoviji trendovski komad namještaja.

 

LAV – luksuzno i puno svjetla

Lavovi su, kažu astrolozi, hrabri i strastveni. Stoga vole da njihova kuća bude džungla ili zamak, naravno u simboličnom smislu! Puno smjelih, jarkih boja i prirodna svjetlost dio je njihova doma. Osim toga Lavovi vole tople boje, crvenu, narančastu, žutu, zlatnu i smeđu boju. Ponosni su, pa je zato za Lavove bitno da im dom bude ispunjen predmetima koji pokazuju njihovo nasljeđe i prošlost.

Predlažemo, Lavovi, da si, kao pravi predstavnici svoga horoskopskog priuštite najbolje što možete. Jer, to vam godi. Svoju postojeću kolekciju obogatite nekim novim, atraktivnim komadićem namještaja.

 

 

DJEVICA – uredno i funkcionalno

Za Djevicu tvrde kako je najveći perfekcionist zodijaka. Kuća svake horoskopske Djevice je čista, organizirana i smirena, ali što se dekoracija tiče Djevice idu iz krajnosti u krajnost. Ili naginju ka zagasitim bojama (bijela, svijetlo siva, maslinasto zelena) koje razbijaju cvjetnim aranžmanima i detaljima jarkih boja ili su im domovi obojeni u tamnoplavu boju, puni smjelih šara i komada namještaja. Premda su mogućnosti za dekoraciju beskonačne, u domu jedne Djevice redovito ćete naći šarene jastučiće.

Djevicama predlažemo da u svome domu iskoristite svaki pa i najmanji prostor. I da ne opterećuju svoje interijere nečime što nema svoju funkciju. Uz dobru organizaciju i istančan osjećaj za estetiku, Djevice su majstori u korištenju formule „kako s malo toga napraviti tako puno“.

 

VAGA – harmonija i estetika

U svijetu horoskopskih Vaga mora postojati balans i harmonija. Vage cijene udobnost, ali samo u kombinaciji sa elegancijom. Vole umjetnost i dizajn, a teže ka tamnijim preljevima kobaltne, crvene i zelene boje. Vole simetriju i smeta im kada se boje i dezeni u stanu ne uklapaju.

Drage Vage, s obzirom da vam je estetika tako važna pobrinite se da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbjegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nek’ bude nalik kakvoj umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svijetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

 

ŠKORPION – svjetiljke i jednostavnost

Škorpion slovi kao jedan najintenzivnijih znakova u zodijaku. Neki Škorpioni se osjećaju ugodno kada su okruženi jednostavnim prirodnim bojama, bijelom ili crnom, uz mnogo različitih dezena u interijeru, a neki vole bordo boju, narančastu ili kestenjastu, uz koje uklope nekoliko jednostavnijih komada namještaja. Škorpije obožavaju svjetlo, pa je zato njihov dom ispunjen raznim svjetiljkama.

Kako je, Škorpioni dragi, vaš dom za vas najdraže utočište preporučamo da pri njegovu uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je, također, izrazito bitna pa osobne uspomene radije čuvajte u ladici. Dosta se vežete za stvari i pomalo patite od „sindroma hrčka“ skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i riješite se viška predmeta.

 

 

STRIJELAC – puno predmeta i boja

Iskustvo ulaska u dom jednog Strijelca moglo bi vas navesti na pomisao kako ste, zapravo, nekud izašli. Avanturisti koji obožavaju prirodu i putovanja, Strijelci će se okružiti raznim nijansama plave, žute i narančaste boje, cvijećem, biljkama i uspomenama sa putovanja širom svijeta. U središtu dnevne sobe, može se desiti, stoji mini bar u obliku globusa.

Strijelci, praktičari s romskom dušom, često odabiru opciju doma na kotačima, a ni selidbe im nisu strane. Međutim, dragi Strijelci, priznajte da se znadete zatrpati brojnim predmetima koji svjedoče o nekim vašim uzbudljivim trenucima iz života. Zato, pokušajte sve posložiti tako da vam je što lakše održavati kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negdje na putu.

 

JARAC – udobnost i mir u domu

Za Jarce je uvriježena misao kako mnogo vremena provode na poslu. Stoga im je bitno da im dom bude izvor stabilnosti i udobnosti. Organske boje bakra i smeđe boje, uz zlatnu i tamnoplavu naprosto su stvorene za Jarčeve. Tvrdoglavi Jarčevi vole tradicionalni namještaj i nisu veliki pobornici mode. Kod njih ćete pronaći glomazne radne stolove ili ogromne police za knjige, kao i brojne predmete koje je Jarčeva obitelj koristila u prošlosti.

S tim u vezi, Jarčeve savjetujemo da unesu u svoj prostor odabrane predmete koji odražavaju njihovu povijest, uključujući i obiteljsko naslijeđe, te vintage komadiće koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenamjeni nekog komada namještaja prije negoli ga bacite, prodate ili darujete.

 

VODENJAK – ekscentrično i kreativno

Jedinstvenost je karakteristika Vodenjaka. Oni pomiču granice kreativnosti. Astrolozi smatraju da se dom Vodenjaka prepoznaje prema  srebrnim ili fluorescentnim bojama i modernom namještaju. Sve što je ekscentrično naći će se u njihovom stanu. Vodenjaci vole sami izrađivati mnogo toga, pa ćete vidjeti svakojake inovacije u njihovom domu.

Zato, dragi Vodenjaci, pošto ste poznati eklektičnoj crti, ne obraćajte puno pozornosti na pravila i neke smjernice dizajna već svoj životni prostor uredite onako kako i odgovara vašem ukusu. Vama je sve dopušteno pa možete slobodno kombinirati print s raznim uzorcima ili točkice s prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

 

RIBE – voda i boje prirode

Ribe, kao „najvodeniji“ od svih vodenih znakova moraju biti okružene prirodom, pa čak i u svome domu. Također, nužan im je kutak u kojem se mogu osamiti u tišini. Voda smiruje ovaj horoskopski znak, pa je zato za Ribe preporučljiva nabavka akvarija ili ZEN fontane. U svome interijeru Ribe preferiraju ljubičastu, zelenu i plavu boju.

Kako su Ribama, kao vodenom znaku, bitne točke u kući – kupaonica i wc, preporučamo da taj dio doma uredite što raskošnije i ugodnije za boravak. Birajte stambene prostore koji mame svojom udobnošću i jednostavnošću, te jednostavnijim linijama koje je lako održavati.

◂ Povratak na listu članaka

Pitajte YTONG stučnjaka