80 luksuznih Ytong vila u Njivicama

◂ Povratak na listu članaka

U prekrasnoj šumi tik uz more, na površini od pet hektara nastao je kompleks malih luksuznih vila apartmanskog tipa pod nazivom Marbera Flora Green Villas.
Tvrtka Hoteli Njivice pokrenula je projekt transformacije 80 istrošenih bungalova u kompleks novih, suvremeno opremljenih kuća za odmor građenih Ytong materijalima.

Radi se o velikom iskoraku u smislu kvalitete, ali i vrste turističkog smještaja koji Njivice nude.
Njivice, a s njima i cijeli otok, dobili su originalan sadržaj po mjeri najzahtjevnijih gostiju.
Osim gradnje 80 novih vila koje stoje na mjestu nekadašnjih bungalova, renoviran je i ostatak turističkog naselja. No ipak tih 80 vila najveći je dio investicije i upravo najzanimljiviji projekt vezan uz Ytong kojim je izgrađen cijeli kompleks vila.

 

 

Arhitektonski pečat ovih vila otisnuli su arhitekti studija SKROZ, a dizajn interijera koji odiše minimalizmom i čistoćom osmislili su u suradnji s kolektivom Numen/ForUse i Tvrtkom Bojićem.

 

Ekskluzivan smještaj „Marbera Flora Green Villas“

 

Kako bi se približili energetski održivom, zdravom i prirodnom pristupu gradnji u odabiru materijala Marbera Flora projekta izabran je Ytong koji se savršeno povezao s ovom pričom. Ytong materijali sačinjeni su od prirodnih sirovina pa tako ne zagađuju okoliš, a unutar objekta osiguravaju zdravu i ugodnu mikroklimu. Cilj cijelog projekta bio je izgraditi šumske vile koje će se stopiti s okolišem i impresivnom hrastovom šumom koja predstavlja najveću ambijentalnu vrijednost lokacije. Iz tog razloga od velike važnosti bilo je sačuvati stabla na području vila.

 

 

Ekskluzivan smještaj predstavlja 80 modernih vila u koje se može smjestiti od dvije pa do čak osam odraslih osoba. Dizajnerski uređen i opremljen interijer i eksterijer savršeno se uklapa u okolinu mediteranske šume uz more. Ovaj kompleks izdvaja se od dosadašnjeg sadržaja dostupnog na hrvatskoj obali, a svojom funkcionalnošću i otmjenim dizajnom sigurno može konkurirati i ekskluzivnim hotelima.

 

 

Uz moderan pristup gradnji kroz arhitektonska rješenja, velika pažnja se posvetila i toplinskoj izolaciji kako bi se postiglo smanjenje troškova hlađenja vila u vrućim ljetnim danima. Korištenjem Ytong SMART blokova za gradnju postigla se maksimalna energetska učinkovitost bez dodatne toplinske izolacije, što je od samog početka planiranja bio i jedan od glavnih ciljeva.

 

Pogledajte više na www.marberavillas.com 

 

◂ Povratak na listu članaka

Pitajte YTONG stučnjaka