Luksuzne kuće su najbolja investicija na obali Istre i Dalmacije

◂ Povratak na listu članaka

 

Potražnja luksuznih kuća za odmor u Hrvatskoj raste sve više. Dok neki ostaju na iznajmljivanju tradicionalnih obiteljskih apartmana, velik dio ulagača odlučuje udovoljiti novim zahtjevima tržišta te kreću s investicijama u luksuzne kuće koje postaju jedan od najpopularnijih izvora zarade u turizmu.

Kupci i turisti dolaze iz cijelog svijeta i očekuju kvalitetnu ponudu visokih standarda. Luksuzne kuće na dobrim lokacijama postale su jedna od najpametnijih investicija u Hrvatskoj. Popularnost i vrijednost apartmana na obali sve više pada jer luksuzne kuće donose veću zaradu i lakše ih je prodati. Apartmani se, međutim, sve više preuređuju u luksuzne kuće,a kod odabira lokacije bitan je dobar pogled, mir i privatnost.

 

 

Kod gradnje luksuznih kuća treba obratiti pozornost na to kakve klijente želite privući. Svi oni imaju iste interese, a to su naravno luksuz, odmor i autohtoni duh. Idealne luksuzne kuće imaju dvije, četiri ili šest spavaćih soba od kojih svaka mora imati svoju vlastitu kupaonicu. Naravno, popratni sadržaji poput teretane, bazena, sobe sa zabavnim sadržajem, saune ili dječjeg igrališta također su obavezni. Ovisno o tome kakve klijente želite privući.

 

Popratni sadržaj ovisi o veličini luksuzne kuće

 

Luksuzna kuća s dvije spavaće sobe savršena je za parove ili prijatelje

Ako gradite kuću s dvije spavaće sobe, vaša ciljana skupina su parovi ili prijatelji, a oni su najmanje zahtjevni što se tiče dodatnih sadržaja. Osim što svaka soba mora imati vlastitu kupaonicu, ponudite izbor dodatnog sadržaja koji ne zahtijeva veliki broj ljudi. Npr. Sauna, kućno kino, bazen, teniski teren i slično. Iako je gradnja ovakve kuće najmanje zahtjevna, vaši gosti navikli su na luksuz i komfor, posebnu pažnju posvetite na kvalitetu gradnje i uređenja kuće.

 

Luksuzna kuća sa četiri spavaće sobe privlači obitelji s djecom

Gradite li luksuznu kuću sa četiri spavaće sobe vaša će primarna skupina biti jedna ili dvije obitelji s djecom. Takve kuće najlakše se prodaju i iznajmljuju. Osim sadržaja koji je preporučen za gradnju s dvije spavaće sobe, potrebno je osigurati sadržaj za djecu. Igraonice, dječje igralište, igrače konzole i slični sadržaji okupirat će djecu, a roditelji će biti zadovoljni i zahvalni na vremenu za opuštanje uz čašicu dobrog vina ili partiju biljara.

 

 

Luksuzna kuća sa šest spavaćih soba idealna je za veće ili više obitelji

Kuća sa šest spavaćih soba idealna je za veće obitelji ili više manjih obitelji s djecom. Ovakve kuće trebaju imati više dodatnih sadržaja. Sve veći trend postaje odmor s djedom i bakom kako bi roditelji imali što više privatnosti i vremena za odmor. Prilagodite sadržaj njihovim potrebama, a u ovakva druženja savršeno će se uklopiti luksuzna ljetna kuhinja koja će ljetne večere pretvoriti u zabavu za sve.

 

 

Kod gradnje izbjegavajte:

  • Lokacije na kojima se planiraju graditi sadržaji koji bi ometali mir i tišinu boravka u luksuznoj kući, te samim time ugrozili ugled i vrijednost nekretnine
  • Lokacije kojima je blokiran pogled
  • Gradnju luksuzne kuće na gusto naseljenoj lokaciji
  • Gradnju nekvalitetnim materijalom

Kod gradnje preporučujemo:

  • Odabir lokacije koja pruža privatnost, mir, tišinu, dobar pogled i dostupnost zanimljivih sadržaja – vaši gosti/kupci vjerojatno su već navikli na luksuz, treba se istaknuti lokacijom i iskoristiti prirodno bogatstvo okoliša i znamenitosti te im omogućiti autentični doživljaj mjesta u kojem borave.
  • Energetski učinkovitu gradnju – osim što smanjuje troškove i ekološki je prihvatljiva, energetski učinkovita gradnja postala je trend. Kod gradnje ili renovacije najbolje je koristiti Ytong materijale jer se ističu kvalitetom i jednostavnom primjenom. Ovi proizvodi nisu samo ekološki prihvatljivi, mnogo su više od toga jer su napravljeni od potpuno prirodnih materijala te njima možete postići i gradnju nulte energije. Veliki prozori i staklene stijene omogućit će dobar pogled i dobru iskoristivost sunčevog svjetla.
  • Odabir najkvalitetnijeg materijala, namještaja i uređaja – kao što smo već spomenuli, vaši gosti/kupci navikli su na luksuz, nije bitno ponuditi što više (iako dodatnog sadržaja mora biti), bitno je da ono što nudite bude izuzetne kvalitete.
  • Angažiranje dizajnera interijera i eksterijera – dizajn interijera i eksterijera trebao bi biti moderan uz dašak lokalnog šarma. Najbolje je angažirati stručnjake koji se bave uređenjem i dobro su upoznati s trendovima određenog područja.
  • Kućni ljubimci smatraju se članom obitelji, stoga kuću treba prilagoditi i naglasiti da se radi o „Pet friendly“ objektu.

Goste najviše zanima autohtoni duh mjesta u koji dolaze te njegovi običaji. Najviše se prodaju i iznajmljuju objekti koji nude spoj luksuza, tradicije i zanimljive lokacije u kojoj je osigurana privatnost. Današnji trendovi pokazuju da je luksuzne kuće najpametnije graditi u manjim ruralnim sredinama u kojima je garantiran autohtoni doživljaj mjesta.

 

Ostale objave iz kategorije

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

◂ Povratak na listu članaka

Pitajte YTONG stučnjaka